Doplněk stravy

Řeřicha peruánská: účinky, které vás překvapí

Řeřicha peruánská neboli také maca či peruánský ženšen je rostlina, kterou lidé znají už tisíce let. U řeřichy peruánské účinky, pro které byla v lidovém léčitelství používána, oceníme i v dnešní době.

Řeřicha peruánská: účinky, které vás překvapí

Kořen řeřichy peruánské je skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů C, E a skupiny B i minerálů jako jsou hořčík, draslík, zinek, měď nebo selen.

Řeřicha peruánská: účinky nejen pro vytrvalce

Řeřicha peruánská bývá někdy označována jako „energetický booster“, protože příznivě podporuje vytrvalost a vitalitu. Tato rostlina patří mezi adaptogeny, látky zvyšující odolnost organizmu proti psychickému i fyzickému stresu a podporující naši schopnost adaptovat se, tedy přizpůsobit se změnám. 

Přírodou proti neduhům 21. století

Stres, přepracování, nedostatek spánku nebo pohybu i všudypřítomné znečištění. To jsou jen některé z příčin přispívajících ke ztrátě libida a snížení plodnosti. I když se jedná o velmi důležitá témata, málokdo o něm chce hovořit se svými blízkými, natož s lékařem. 

Snížené libido a plodnost stále patří do oblasti tabu.  

Narušená sexualita přitom může ovlivnit osobní vztahy i celkovou psychickou pohodu. Řeřicha peruánská je přírodní cestou, jak sexualitu a plodnost příznivě ovlivňovat.

Řeřicha peruánská prospívá psychickému zdraví

Řeřicha peruánská má pozitivní vliv na fyzické i psychické zdraví. Je plná antioxidantů, které pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem a poškozením volnými radikály. Sportovci a fyzicky aktivní lidé často užívají řeřichu peruánskou po náročném tréninku, protože prospívá fyzické regeneraci. Přínosem, a to nejen u sportovců, je také její podpora duševního zdraví. 

Řeřicha peruánská na zahradě

Řeřicha peruánská pochází, jak i český jazyk napovídá, z Peru. Díky tomu, že je rostlina zvyklá na drsné podmínky ve výškách 13 tisíc metrů nad mořem, jsou pro ni české zahrady rájem. Řeřicha peruánská připomínající řepu s tím, že barvou se nejvíce podobá bramborům. Její kořen má sladkou oříškovou máslovou nebo karamelovou příchuť. 

Nechce se vám čekat, než řeřicha peruánská vyroste? Zvolte doplněk stravy ve formě volného prášku nebo tablet, v nichž je obohacena o další zdraví prospěšné látky.  

Pokud plánujete výsev řeřichy peruánské na zahrádce, vyberte pro ni místo na sluníčku s dobře propustnou, spíše kyselejší, hlinitopísčitou půdou. Kořen můžete sklízet už první rok na podzim. V zemi ale vydrží i přes zimu a následující rok se můžete těšit na květ a semena. 


ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se