Doplněk stravy

3 potraviny bohaté na hořčík, které máte doma, a přesto je konzumujete málo

Základní minerály, jako je hořčík, najdeme i v běžných potravinách. Vybrali jsme 3 potraviny bohaté na hořčík, které bývají v každé spíži, a které se zároveň na talíři neobjevují moc často. Ukážeme vám, jak je jednoduše zapojit do vašeho jídelníčku!

3 potraviny bohaté na hořčík, které máte doma, a přesto je konzumujete málo

K čemu potřebujete hořčík?

Je skutečně velice všestranný. První oblastí je pohybový aparát – hořčík je uložen v kostech a zubech, a potřebují ho i svaly. Podílí se na správné činnosti nervové soustavy. Z toho důvodu je hodně důležitý v období růstu a vývinu, u seniorů, kterým kvalita pohybového aparátu klesá, ale také pro osoby, které mají hodně fyzické aktivity nebo stresu. V takových chvílích totiž tělo potřebuje více hořčíku. 

Hořčík ale také snižuje míru vyčerpání a únavy, a podílí se na našem duševním zdraví. Ať už dáte přednost minerálce s vysokým obsahem hořčíku, potravinám nebo doplňkům stravy, buďte si jisti, že pro sebe děláte skvělou věc! 

Hořčík snižuje míru vyčerpání a únavy

Pojďme si představit suroviny na vaření, které oceníte nejen pro vysoký obsah hořčíku.

Potraviny bohaté na hořčík, které byste měli jíst častěji:

Luštěniny

Jsou levné, skvěle skladovatelné a trvanlivé, dobře zasytí, a kromě hořčíku obsahují spoustu bílkovin a vlákniny. Potřebujete ještě víc důvodů, proč je konzumovat častěji?

Na výběr jsou nejrůznější druhy luštěnin, a rozhodně doporučujeme kupovat ty neloupané. Právě ve slupce se ukrývají cenné živiny. 

Uvařte si samotné luštěniny do zásoby v lednici. Pak už stačí přidat hrst do polévky, rozmixovat je na pomazánku, nebo z nich připravit chutný salát. Když je budete mít takhle připravené předem, bude mnohem jednodušší je používat!

Mandle

Opět je fajn, když je jíte i se slupkou. Vedle hořčíku jsou bohaté i na vápník. Oba minerály jsou zodpovědné za kvalitu kostí a zubů. Vyzkoušet můžete i produkty z mandlí, jako je mandlové mléko nebo mandlová pasta.

Pro maximum vitamínů a minerálů ale konzumujte celé mandle, nijak nezpracované.

Mandličky přihoďte hned při snídani do jogurtu, cereálií, nebo kaše. Jsou ale vynikající i naslano! Krásně křupou v zeleninovém salátu a jsou chytrou svačinkou na cesty, protože zvládnou i celodenní výlet v teplém počasí bez úhony.

Tuňák 

Tuňák v konzervě je pro mnohé z nás jídlem poslední záchrany. Ve spíži vydrží hodně dlouho, a nepotřebuje být ve chladu. Věděli jste, že ryby bychom měli konzumovat třikrát týdně? Nejen kvůli hořčíku, ale také pro cenné omega-3 kyseliny. Málokdo zvládne připravovat tak často čerstvé ryby, a tuňák v konzervě je dobrou alternativou.

Dejte přednost tuňákovi ve vlastní šťávě.

Tuňák v oleji mívá horší kvalitu, a navíc ho obvykle vylijeme. Důležitý je i fakt, že jde o kalorickou bombu, zatímco tuňák ve vlastní šťávě neobsahuje přidané tuky. 

Nezůstávejte jen u tuňáka v pomazánce a salátu, je skvělý i pro tepelnou úpravu. Zkuste tuňákové kuličky, nebo těstoviny s rajčatovou omáčkou a tuňákem. Hodí se i ke zmíněným luštěninám, díky čemuž připravíte zdravé jídlo plné hořčíku!

Tyto potraviny bohaté na hořčík bychom měli mít doma stále v zásobě. Uvaříte z nich vynikající jídla pro celou rodinu, která jsou navíc výživově hodnotná!

 

Potraviny bohaté na hořčík

ProMan PLUS balení

ProMan PLUS

Přirozená podpora testosteronu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se